+++ ČESKÁ VERZE BRZY +++

13 denní zájezd po Maroku z Casablanky

Přehled:

Maroko je krásná a rozmanitá země, ve které je stále co objevovat. Dostatek času vám poskytne 13 denní zájezd napříč Marokem z Casablancy. Tento zájezd nabízí příležitost poznat to nejlepší z Maroka, počínaje Casablancou (ekonomickým hlavním městem Maroka), přes Marrákeš, (kulturní a historické centrum země), až po Chefchaouen, modře zbarvené město ležící v pohoří Rif.

Během tohoto zájezdu procestujete úchvatné scenérie pohoří Atlas, navštívíte starobylá opevněná města Rabat a Fes, objevíte okouzlující pouštní krajinu Merzouga a poznáte majestátní krásu soutěsky Todgha. Budete mít také možnost ponořit se do živé kultury a tradic berberského lidu a pochutnat si na vynikající marocké kuchyni.

S našimi odborníky z řad místních průvodců získáte autentické a nezapomenutelné zážitky z Maroka a vzpomínky, které vám zůstanou na celý život.

 

Zahrnuje:

  • Soukromý řidič
  • Soukromý průvodce
  • Soukromé vozidlo (4×4, dodávka, minibus, autobus)
  • Ubytování (večeře, nocleh, snídaně)
  • Soukromý trekking na velbloudech
  • 1 noc v luxusním pouštním kempu
  • Odletový transfer na letiště

Nezahrnuje:

  • Letenka
  • Obědy
  • Spropitné
  • Vstupenky na zpoplatněné vstupy

Itinerář:

DEN 1: EXKURZE Z CASABLANKY DO MARRÁKEŠE

Dnes začínáme naši soukromou prohlídku Maroka, při které si prohlédneme hlavní památky Casablanky. Později přejedeme do Marrákeše, kde budete mít volný program na prohlídku města. Noc strávíme v místním riadu nebo hotelu.

DEN 2 A DEN 3: PROHLÍDKA MARRÁKEŠE S PRŮVODCEM A PĚŠÍ VÝLET DO MEDINY

Dnes nás čeká prohlídka Marrákeše s průvodcem, která zahrnuje minaret Koutoubia, zahrady Majorelle, saadské hrobky a palác Bahia. Prohlédneme si také muzeum šperků v paláci Dar Si Said. Tyto další 2 noci přenocujeme v riadu v Marrákeši.

DEN 4: MARRÁKEŠ – AIT BENHADDOU – OUARZAZATE – DADESKÉ SOUTĚSKY

Dnes se přes pohoří Vysoký Atlas dostaneme do Kasby Ait Benhaddou. Poté po návštěvě filmového studia Atlas v Ouarzazate zamíříme do oázy Skoura. Navštívíme Kelaa M’Gouna, která je proslulá svými výrobky z růží. Projedeme krásnou cestou tisíců Kasb do údolí Dades, kde přenocujeme.

DEN 5: SOUTĚSKY DADES – SOUTĚSKY TODGHA – POUŠŤ MERZOUGA

Dnes důkladně prozkoumáme Dadeské soutěsky. Poté pojedeme do soutěsky Todgha na krátkou návštěvu. Pokračujeme do Erfoudu, kde nás čekají zkameněliny a poté se vydáme do Rissani a Merzougy, kde strávíme noc v pouštním hotelu.

DEN 6: PROJÍŽĎKA NA VELBLOUDECH A VÝLET DO POUŠTĚ:

Dnes naše soukromá cesta po Maroku pokračuje a my se vydáme na výlet vozem 4×4 do pouště Merzouga, kde navštívíme vesnici Khamlia proslulou místními hudebníky z kmene Gnawa. Dnes také navštívíme nomádskou rodinu žijící v poušti. Později přejedeme do Rissani, kde navštívíme místní souk a poté se připravíme na projížďku na pouštních velbloudech pod vedením zkušeného průvodce. Prozkoumáme pouštní písečné duny a po příjezdu do pouštního tábora Merzouga si vychutnáme večeři u táboráku s berberskou hudbou. Tuto noc přenocujeme v pouštním táboře.

DEN 7: MERZOUGA – RISSANI – ERFOUD – ERRACHIDIA – MIDELT

Po brzkém probuzení si vychutnáme úžasný východ slunce v poušti Merzouga. Poté se na velbloudech vrátíme do vesnice na snídani a později budeme pokračovat v naší soukromé cestě po Maroku směrem na Rissani, Erfoud a Midelt, kde se na tuto noc ubytujeme v místní kasbě.

DEN 8: MIDELT – AZROU – IFRANE – FES

Po snídani pojedeme do Fesu přes pohoří Střední Atlas. Navštívíme Azrou a budeme mít možnost projít se největším cedrovým lesem. Pokračujeme do Ifránu, který je známým lyžařským střediskem, a později navštívíme muzeum Dar el Batha. Dnes přenocujeme v riadu nebo hotelu.

DEN 9 A DEN 10: PĚŠÍ PROHLÍDKA MĚSTA FES S PRŮVODCEM

Naše soukromá cesta po Maroku pokračuje a my si užijeme prohlídku medíny s průvodcem a prozkoumáme její uličky. Prohlídka zahrnuje židovskou čtvrť, královský palác, koželužny a madrasu Quaraouine, která je považována za první univerzitu na světě. Na další 2 noci přenocujeme v riadu.

DEN 11: FES – CHEFCHAOEUN

Dnes pojedeme do obce Chefchaouen jedné z úžasných vesnic v pohoří Rif, jejíž medina má náměstí ve španělském stylu. Je obklopeno obchůdky s uměleckými a řemeslnými výrobky a my si můžeme odpočinout v restauracích na střeše. Noc strávíme v místním riadu nebo hotelu.

DEN 12: PROHLÍDKA CHEFCHAOEUN S PRŮVODCEM

Dnes naše soukromá cesta po Maroku pokračuje a my budeme mít volný program v Chefchaouenu. Budeme mít také prohlídku s průvodcem v medině. V medině se nachází hlavní náměstí Utta el-Hammam, ideální místo pro zastávku na oběd a večeři. Přenocujeme v místním hotelu.

DEN 13: CHEFCHAOEUN – CASABLANCA

Naše soukromá cesta po Maroku dnes končí a my odjíždíme do Casablanky. Poté vás dopravíme do hotelu nebo na letiště.

Nezapomenutelné Maroko

Krásný objevný výlet po Maroku, plný barev, vůní, chutí, slunce, oceánu a milých místních lidí a jejich krásné kultury... Nezapomenutelný zážitek z cesty pouští na hřbetě velblouda.
Tento výlet jsem si s manželem a přáteli báječně užila. To se prostě musí vidět, cítit... Doufám, že se tam ještě někdy vrátím. Velký dík patří profesionálnímu průvodci M'barekovi...

Renata F

Magické Maroko

Výlet do Maroka se skupinou 16 lidí byl skvělý, včetně místního řidiče a místního průvodce Mbareka. Strávila jsem tam s našimi přáteli nádherné chvíle a užila si místa, jídlo a veškerý program s tím spojený. Byla tam zábava a všechny výlety, které jsme absolvovali, byly prostě úžasné a nezapomenutelné. Maroko má své kouzlo a krásu. Moc děkuji oběma organizátorům za tak krásnou dovolenou, Janě i Mbarekovi, ale i celé naší skupině!

Jana M

Duny Merzouga a město Marrakech

Zájezd byl báječný, jeden z nejlepších, jaký jsme kdy podnikli. Doporučuji všem, aby si Maroko zařadili na svůj seznam cestovatelských cílů, protože tato země má kulturně i z hlediska krajiny co nabídnout a doufám, že naše zkušenosti budou pro vás užitečné. Ismail byl velmi profesionální, empatický a dobrý společník. Naše marocké dobrodružství jsme si opravdu užili...

Mohamed T

Kontaktní formulář